BF
DE

Vinařství Bystřický - Frankovka 2020

E-shop Vinařství Bystřický - Frankovka 2020

Vinařství Bystřický - Frankovka 2020

11,35 €

Vinařství Bystřický - Frankovka 2020 je v e-shopu BrainMarket v kategorii vína za cenu 11,35 €. Všechny vína koupíte online v internetovém obchodě BrainMarket, kde máme další zboží od značky Vinařství Bystřický.

Kategórie: Vína

Vinárstvo Bystrický - Cabernet Frankovka 2020

Cabernet Sauvignon ležal 12 mesiacov na dubových sudoch, na ktorých si získal ľahké taníny. V chuti letnej čerstvo odtrhnutej černice a ríbezlí s typickou ovocnou kyselinkou a jemná zemitosť zelenej papriky. Vyvážené víno na príjemné večery. Nefiltrované a nečírené.

Metóda zrenia Sur-lie

Sur-lie je prastará metóda zrenia vína v prítomnosti kalu. Vo chvíli, keď vínna kvasinka premení všetok cukor na alkohol sa rozkladá a stáva sa tak hlavnou zložkou kvasničných kalov. Pre dodržanie správneho technologického postupu je potrebné pravidelné premiešavanie. Po ukončení kvasenia celého procesu sa už víno nefiltruje.

O vinárstve

Vinárstvo Bystrický je malé vinárstvo z Bořetic na Južnej Morave. Za týmto názvom stoja dvaja nadšenci do červených vín, prírody a chutného jedla - Vojta a Anička. Životný štýl premietajú aj do svojich produktov. O vinohrad sa starajú iba za pomocou prírodných preparátov ao vína tak, aby ukázala sama, čo v nich je. Ošetrenie viníc sa preto vykonáva postreky získaných maceráciou bylín - žihľavy a prasličky a biodynamickými preparátmi.

Hrozno sú spracovávané čo najšetrnejšími postupmi bez technologických zásahov a sú minimálne filtrované. Na dubových sudoch potom vína školia metódou sur lie minimálne 12 mesiacov. Potom sa nechávajú zrieť vo fľašiach do správnej vitality. Vďaka minimálnym zásahom a dlhej macerácii na šupkách získava víno na taninách aj antioxidantoch. Síra sa v týchto vínach využíva minimálne a to v limitoch pre biorežim.

V tejto chvíli Vinařství Bystřický usiluje o získanie certifikácie Demeter. Táto certifikácia je založená na biodynamickom poľnohospodárstve, kedy sa nesmú používať syntetické hnojivá, chemické prostriedky na ochranu rastlín alebo použitie aditív pri výrobe samotných produktov. Základom biodynamického poľnohospodárstva je udržiavanie pôdy pre budúce generácie.

pexels-burst-374877

Prečo piť kvalitné červené vína?

Kvalitné červené vína obsahujú mnoho prospešných látok a jedným z nich sú taníny. Taníny alebo tiež triesloviny sú zlúčeniny, ktoré majú zvieravú až horkú chuť. Okrem antiseptických a antioxidačných vlastností sú schopné na seba viazať a odvádzať z tela škodlivé látky a okrem iného zvyšujú priepustnosť kapilár a zabraňujú kôrnateniu tepien.

Ďalšou superlátkou je resveratrol. Nachádza sa v šupkách vínnej révy a je silným antioxidantom. Resveratrol blahodárne pôsobí na pečeň, mozog, hormonálnu rovnováhu a svalovú hmotu. Neskutočnou silou bojuje proti prirodzenému starnutiu buniek. Medzi ďalšie účinky resveratrolu patrí bezpochyby pozitívny vplyv pri boji s vysokým krvným tlakom. Resveratrol znižuje tlak na cievy a týmto môže dochádzať k ich plnej regenerácii. V neposlednom rade má neuroprotektívnu funkciu, pretože pomáha chrániť mozgové bunky a tým aj pokles kognitívnych vlastností.

Ďalším prínosom kvalitného červeného vína je množstvo antioxidantov. Antioxidanty sú skupina látok, ktoré bunky v organizme chránia pred voľnými radikálmi. Voľných radikálov, ktoré nás obklopujú je celý rad, najmä je to nevhodná strava (predovšetkým nadmiera nasýtených tukov, konzervanty v potravinách), fajčenie, ovzdušie, stres ai.

Štýl: suché

Spracovanie: sur-lie jemné kaly, 12 mesiacov v sude

Obsah alkoholu: 13,80%.

Objem: 0.75l

Zákaz predaja alkoholu osobám mladším ako 18 rokov

Z dôvodu zákazu predaja alkoholu osobám mladším ako 18 rokov dochádza u tohto produktu ku kontrole veku zákazníka pri odovzdaní zásielky kuriérom.

Obchod BrainMarket
Kategórie Vína
Značka Vinařství Bystřický

Podobný tovar