Rwanda Kabyiniro - svetlé praženie (200 g, zrnková káva) | coffeein.sk
Coffeein Menu
Doručenie zadarmo pri objednávke nad 39,00 €
← späť

Rwanda Kabyiniro - svetlé praženie (200 g, zrnková káva)

NajpredávanejšieNovinka

V roku 2003 sa 28 farmárov z regiónu Kabyiniro dohodlo, že vytvoria družstvo pod ktorým začnú predávať svoju kávu. Takto vzniklo ich spoločenstvo Kopiguka, ktoré existuje dodnes a jej členom je 40+ farmárov z blízkeho okolia. V roku 2012 si postavili drobnú spracovateľskú stanicu na ktorej dodnes spracúvajú svoje čerešne a vďaka nej majú celý proces od zberu až po spracovanie a export pod kontrolou.

Kopiguka nieje len družstvo na spracovanie kávy, ale aj spoločenstvo rovnako zmýšľajúcich spolupracujúcich ľudí. Vďaka nemu majú členovia zdravotné poistenie a ich deti môžu chodiť do školy. Samozrejmosťou sú pravidelné školenia pre zberačov a pracovníkov na stanici, aby dokázali produkovať kávu výberovej kvality.

Káva, ktorú od nich máme je sucho spracovaný červený bourbon. Táto odroda je známa svojou vysokou cukornatosťou a sladkosťou. Čerešne sú spracované suchou metódou. Po zbere putujú do kade s vodou, kde sa vyselektujú tie poškodené a nezdravé. Následne sa pomaly sušia na afrických posteliach až 30 dní (bežne sa káva suší 10 – 15 dní). Vďaka pomalému sušeniu získava káva mohutnejšie telo.

100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City - svetlé praženie
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)

Cena (s DPH)

9,00
Množstvo:
Vypredané
Doručenie zdarma
Pri objednávke nad 39,00 €

zľava 5% na celý nákup
pre registrovaných užívateľov

3€ zľavový kupón na Váš prvý nákup
Dostupnosť: Vypredané
Praženie: 02.05.2022
Príprava: Káva na filter
Upražené a vypité: 155x

Charakteristika kávy

Telo
Horkosť
Acidita
Sladkosť

Chuť kávy

Aróma kávy je veľmi sladká, ovocná a vanilková. Telo kávy je stredne silné, čajové. V chuti nájdeme sušené bobuľové ovocie, ale aj sladkosť jahôd. Káva nesie v sebe aj aciditu citrusov. Dochuť kávy je mierne horká s náznakom čierneho čaju.

Pôvod kávy

Kávovníky odrody Bourbon sa pestujú v regióne Kabyiniro, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1600 - 1900 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované suchou metódou a následne pomaly sušené v tieni. Ručný zber a triedenie 2021.

Ďalšie informácie

REGIÓN: Kabyiniro
FARMA: drobní farmári z regiónu (Kopiguka)
SPRAC. STANICA: Kabyiniro
PODA: vulkanická, bohatá na živiny
ODRODA: Červený Bourbon
SPRACOVANIE: Natural - suché
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1600 - 1900 m n. m.
ZBER: ručný selektívny 2021

Hodnotenia

Celkovo
1 hodnotenie Pridať hodnotenie
    Príjemná svieža a jemná káva, jemne kyslastá. Super na aeropress :). Spokojnosť
Copyright © 2011 - 2024 Všetky práva vyhradené | Obchodné podmienky | Ochrana osobných údajov | Cookies | Hlavné námestie 2, 93601 Šahy | info@coffeein.sk | 0905 885 644
E-shop vytvorili: kódovanie a programovanie - adwebs.sk, UX a dizajn - Roman Kováčik & DOUBLE ATELIER.

Zaregistrujte sa a ZÍSKAJTE ZĽAVY

Chcem sa zaregistrovať