Dlhá naturalka je fakt bomba
Manželia Fernando a Angie sú mladí farmári, ktorí pestujú kávu s prihliadnutím na najmodernejšie trendy. Fernando je agronóm – poľnohospodársky inžinier a jeho žena je Q graderka, profesionálna degustátorka kávy. Spojením ich skúseností dokážu pestovať dokonalú kávu a vyťažiť z pestovania a spracovania maximálny potenciál. Okrem toho sú aj pionieri v pestovaní kultivaru Milenio F1 – hybrid.
Prinášame od nich kávu spracovanú metódou extended natural, teda predĺženou naturalkou. Čerešne sa najprv sušili 25 dní na priamom slnku a potom ďalších 60 dní v tieni.
100 % Arabika
Specialty grade - výberová káva
Odtieň praženia: City
Metóda prípravy: filter
Veľkosť balenia: 200 g (zrnková káva)
Aróma kávy je prenikavá a silná. Počas mletia ňou prevoniate celú miestnosť. Telo kávy je dominantné a silné, podobne ako jej aróma. V chuti dominuje silná chuť zrelého červeného hrozna, ktoré je doprevádzané jemnou horkosťou kakaa. Dochuť je dlhá a mierne horká.
Kávovníky Milenio F1 - hybrid sa pestujú v regióne Naranjo vo vulkanickej pôde. Kávovníky sa pestujú v nadmorskej výške 1800 m n. m. Čerešne sú spracované predĺženou suchou metódou. Ručný zber a triedenie 2023.
REGIÓN: Naranjo
FARMA: San Sebastian
FARMÁR: Fernando a Angie Altmann
ODRODA: Milenio F1 - hybrid
SPRACOVANIE: predĺžený natural
NADMORSKÁ VÝŠKA: 1800 m n. m.
ZBER: ručný selektívny 2023