Med je výsledkom poctivej práce včiel, ktorá sa snúbi v zmesi medovicového a kvetového medu. Medovicový med vzniká z medovice, teda veľmi sladkej šťavy bohatej na jednoduché cukry. Vyskytuje sa na lísti stromov ako dub, borovica či javor. Je charakteristický svojou tmavšou farbou, nižším obsahom peľu a sladkastou chuťou. Prítomný kvetový med sa vyrába z nektáru rastlinných kvetov. Tento med má zlatistú farbu a lahodne vyváženú chuť.
Dokopy tak táto zmes vytvára ideálne riešenie pre ľudí, ktorí hľadajú prírodné sladidlo, resp. vhodnejšiu alternatívu klasického cukru. Má široké možnosti využitia v kuchyni, kde sa rozhodne nestratí. Môžete ho použiť na osladenie čaju, kávy či smoothies. Hodí sa však aj do koláčov, pudingov a rôznych dezertov. Na novú úroveň posunie vašu raňajkovú kašu a býva tiež súčasťou omáčok k mäsu alebo grilovacích marinád. Tento med si tak môžete vychutnať podľa vášho gusta. Nech sa rozhodnete pridať ho kamkoľvek, výsledkom bude symfónia dokonale sladkej chuti, ktorú si zamilujete.
Zmes medu medovicového a kvetového. Zmes medov z EÚ a mimo EÚ.
Nutričné hodnoty | 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1394 kJ / 333 kcal |
Tuky | <0,5 g |
- nasýtené mastné kyseliny | <0,1 g |
Sacharidy | 82 g |
- cukry | 80 g |
Bielkoviny | <0,5 g |
Soľ | <0,01 g |
Skladujte pri izbovej teplote do +25°C.
Minimálna trvanlivosť: Uvedená na obale.