BIO Matcha čaj je koncentrovaný typ zeleného čaju, ktorý je populárny najmä v Japonsku a Číne, ale svoje miesto si našiel už aj v našich končinách. Odlišuje sa od iných typov čaju tým, že sa nefermentuje, preto sú v ňom zachované všetky vitamíny, minerálne látky, aminokyseliny alebo vlaknina. Čaj Matcha sa zalieva 80 °C vodou a následne sa 3 minúty mieša metličkou, najlepšou je bambusová metlička Chasen, môžete však použiť aj ponorný mixér alebo metličku na mlieko. Matcha je tiež zložkou jedál, pridáva sa do teplej alebo studenej kuchyne, prípadne do dezertov. Jedlu dodá výraznú zelenú farbu a pokrm tiež obohatí o živiny.
3 g čaju (1 vrchovatá čajová lyžička) na 150-200 ml vody o teplote 70 ° - 80 ° C.
Nutričné hodnoty | 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 1502 kJ / 358 kcal |
Tuky | 4 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 1 g |
Sacharidy | 38 g |
z toho cukry | 0,8 g |
Bielkoviny | 28 g |
Vláknina | 29 g |
Soľ | <0,01 g |
Skladujte v suchu a tmavom mieste.