KAI Brúsny kameň Shun kombinovaný 300/1000 je v e-shopu Kniland v kategorii brúsne kamene za cenu 78,00 €. Všechny brúsne kamene koupíte online v internetovém obchodě Kniland, kde máme další zboží od značky KAI.
Kombinovaný brúsny kameň KAI na nože obsahuje kamene zrnitosti 300 a 1000. Kameň zrnitosti 300 je určený na prvotné brúsenie otupeného noža. Kameň zrnitosti 1000 je vhodný pre jemné brúsenie a udržiavanie ostria. Tento kameň je určený na brúsenie s vodou. Kamene KAI sú vysoko kvalitné brúsne kamene z Japonska, ktoré privedú vaše nože k pôvodnej ostrosti.
Kameň je umiestnený na plastovom držiaku, vďaka čomu máte zaistené správne držanie noža a maximálne pohodlné brúsenie.
Materiál: biely korund (oxid hlinitý).
Rozmery: 18 x 6 x 3 cm.
Nôž nabrúsite jemnými ťahmi proti smeru ostria. Kameň pred každým použitím vždy ponorte na niekoľko minút do vody. Je veľmi dôležité, aby povrch kameňa zostal počas používania vlhký. Tento postup nielenže zlepšuje výsledok brúsenia, ale predlžuje aj životnosť brúsneho kameňa.
Po použití brúsny kameň dôkladne vysušte a následne ho nechajte úplne vyschnúť pri izbovej teplote. Nepokladajte brúsny kameň na slnko alebo ohrievač, mohlo by to spôsobiť prasknutie brúsneho kameňa. Po vysušení skladujte kameň na suchom a tmavom mieste.
Brúsny kameň sa po dlhšom používaní logicky opotrebuje, čo môže mať za následok jeho nesúmernú a dutú plochu. Na zaistenie rovného povrchu vášho brúsneho kameňa, odporúčame použiť vyrovnávací kameň.
Spoločnosť KAI Corporation bola založená v roku 1908 v meste Seki, v ktorom sa začali v 13. storočí vyrábať prvé samurajské meče. V priebehu rokov sa stalo mesto Seki prominentným centrom výroby vysoko kvalitných nožov a čepelí. KAI je celosvetovo známa práve svojimi japonskými kuchynskými nožmi, ale aj iným príbuzným sortimentom vrátane príborov, stojanov na nože, dosiek na krájanie či brúsnych systémov. Značka spája tradičné japonské techniky a remeselnú zručnosť so súčasnými inováciami. Výsledkom sú nože vyrobené s najvyšším stupňom presnosti, ktoré spĺňajú požiadavky aj najnáročnejších kulinárskych nadšencov.