BF
DE

Tojiro FD-591 Shippu Damascus Petty na zeleninu a ovocie 9 cm

E-shop Tojiro FD-591 Shippu Damascus Petty na zeleninu a ovocie 9 cm

Tojiro FD-591 Shippu Damascus Petty na zeleninu a ovocie 9 cm

90,00 €

Tojiro FD-591 Shippu Damascus Petty na zeleninu a ovocie 9 cm je v e-shopu Kniland v kategorii japonské nože za cenu 90,00 €. Všechny japonské nože koupíte online v internetovém obchodě Kniland, kde máme další zboží od značky Tojiro.

Kategórie: Japonské nože
Značka:Tojiro

Japonský kuchynský nôž Tojiro Shippu Petty FD-591 na zeleninu

Tojiro Shippu Petty FD-591 je japonský kuchynský nôž na krájanie zeleniny, s čepeľou dĺžky 9 cm. Na čepeľ noža bola použitá damašková oceľ, ktorá má 62 vrstiev s VG-10 jadrom z nerezovej ocele. Rukoväť z dreva magnólie v tvare D je veľmi príjemná na dotyk. Rúčka je zakončená prstencom z byvolieho rohu. Kuchynský nôž s krátkou čepeľou pre rýchle a efektívne čistenie ovocia a zeleniny. Nože Tojiro ponúkajú vynikajúce rezné vlastnosti, práve vďaka prvotriednym japonským materiálom a dôrazu na kvalitu výroby. Okrem prémiovej kvality majú nože Tojiro Shippu elegantný a luxusný vzhľad. Nože sa zaručene stanú ozdobou vašej kuchyne a navyše si spríjemníte varenie.

Nôž má rukoväť z dreva magnólie v tvare D, ktorá je veľmi príjemná na dotyk. Rúčka je zakončená prstencom z byvolieho rohu. Čepeľ dĺžky 9 cm je vyrobená zo špeciálnej vrstvenej ocele s obojstranným výbrusom. Stredná vrstva (jadro) z nerezovej ocele VG-10 je z bokov chránená damaškovou oceľou. Oceľ VG10 je veľmi tvrdá a dodáva nožu excelentné rezné vlastnosti a vysokú ostrosť. Tvrdosť dosahuje až 61 HRC. Damašková oceľ na bokoch dodáva čepeli odolnosť. Nože s nerezovým jadrom nevyžadujú takú precíznu starostlivosť ako nože z uhlíkovej ocele. Takáto vrstvená oceľ je typická pre tradičné japonské nože. 

Využitie: Kuchynský nôž s krátkou čepeľou pre rýchle a efektívne čistenie zeleniny i ovocia.

Údržba: Odporúčame jemné ručné umývanie vo vlažnej vode, nôž nie je vhodný do umývačky riadu. Po použití je potrebné nôž umyť a utrieť do sucha. Hoci oceľ VG-10 je nerezová oceľ, je mierne náchylná na bodovú koróziu, preto je vhodné udržiavať nože z VG-10 v suchu a čistote a občas je vhodné čepeľ ošetriť olejom aby sa pridišlo bodovej korózií. Na ošetrenie odporúčame kaméliový olej.

Nože Tojiro

Japonské kuchynské nože Tojiro.Tojiro je tradičný japonský výrobca kuchynských nožov sídliaci v meste Tsubame v prefektúre Nigata, ktoré je japonským centrom výroby kovových produktov vrátane nožov. Japonský kuchynský nôž Tojiro je aj v dnešnej dobe vyrábaný tradičnými, po stáročia overenými postupmi, pri ktorých výrobca využíva možnosti moderných technológií. Vďaka tomu sú kuchynské nože Tojiro vysoko uznávané tak v Japonsku ako na celom svete. Ako jeden z mála posledných výrobcov má Tojiro celý výrobný proces svojich nožov v Japonsku.

Obchod Kniland
Kategórie Japonské nože
Značka Tojiro

Podobný tovar